Dünya liderlerinin makam araçlarına baktığımız zaman karşımıza genelde parası olan herkesin nihayetinde satın alabileceği otomobil modelleri çıkıyor. Liderler daha çok ağır zırhlara sahip, özel modifikasyonlu araçlara biniyor. Ancak ABD Başkanı Donald Trump‘ın kullandığı “Canavar” lakaplı özel Cadillac‘ı zengin herhangi birisi satın alabilir. Fakat aynı şey Rusya’nın lideri Vladimir Putin‘in makam aracı için geçerli değildi. En azından bugüne kadar.

Aurus markasının Senat model

Bilindiği üzere Putin‘in kullandığı makam aracı Aurus isimli yerli bir otomobil üreticisi tarafından geliştirilen Senat modeli. Sadece Putin’e özel üretilen modelin göreceli olarak küçük bir modeli artık tüm Ruslar tarafından satın alınabilecek. 

Moskova Otomobil Fuarı‘nda tanıtımı yapılacak olan sedan modeli, 2019 yılının Ocak ayında satışa sunulacak. Otomobil üreticisinin hedefi ilk yılında araçtan 150 adet satmak. Sadece Rusya genelinde satılacağı belirtilen arabayla ilgili Aurus isimli şirketin hedefleri ise çok büyük. Günün birinde senede 10 bin adetlik satış rakamına ulaşmak, bu hedeflerin başında geliyor.

Butik otomobil üreticisinin bu hedefi tutturup tutturamayacağını ise zaman gösterecek.

Rolls-Royce Ghost’u andırıyor

Senat’ın dış görünüm itibariyle Rolls-Royce’un Ghost modelini andırdığını herhalde hiç kimse inkar edemez. Devasa büyüklükteki ön ızgarası, dikdörtgen şeklindeki farlarıyla öne çıkan aracın kaputunun altında 598 beygir güç üretebilen 4.4 litrelik çift turbolu V8 motora ek olarak bir de elektrikli motor yer alıyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version