Bundan bir hafta kadar önce tam bir Ferrari hastası olan YouTube kanalı “Ratarossa”, takipçilerine bir çağrıda bulunarak Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin’in oğlu Uday Hüseyin’e ait terk edilmiş ve kayıp Ferrari F40’ı bulma girişimini başlatmıştı. ABD’de yaşayan bir Ferrari tutkununun Irak’taki bir F40’ı bulma ihtimali ne kadardır sizce?

Biz de sizin gibi bunun imkansız olduğunu düşünüyorduk ancak görünen o ki YouTube’daki videonun altına yapılan yorumlar sayesinde aracın nerede olduğu tespit edilmiş! Ancak buna rağmen hikayenin mutlu sonla bittiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Ratarossa kanalına yüklediği son videoda hem iyi hem de kötü haberleri takipçileriyle paylaştı. İyi haber, kayıp Ferrari F40 bulunmuştu. Kötü haber ise araba, bulmayı umduğu kondisyonda değildi.

İnternetin ve abonelerinin yardımıyla Ratarossa, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e kadar arabayı takip etmiş. Zaten internette var olan araç fotoğraflarının da bu şehirde çekildiği biliniyordu. Yani araba Erbil’de bir yerlerdeydi.

İnsanın içi acıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle Ratarossa aracı bizzat yerinde görebilmiş değil. Fakat takipçilerin yardımıyla arabanın tam lokasyonu belirlenmiş. Henüz 3,700 kilometrede olan arabanın durumu ise gerçekten iç acıtacak seviyede. Kapalı bir garaj yerine açık alanda çürümeye terk edilen F40’ın mevcut sahibi ise 1 milyon 150 bin dolar para talep etmiş.

Arabayı toparlamak ve ABD’ye taşımak çok masraflı olacağından Ratarossa bu teklifi reddetmek zorunda kalmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version