Geçtiğimiz yıl otomobil siteleri, dünyanın en çok kazanan futbolcularından Christiano Ronaldo’nun Bugatti tarafından üretilen ve 18.7 milyon dolara satılan La Voiture Noire modelini satın aldığı haberiyle çalkalanmıştı. Bu haberin doğru çıkmasının ardından Ronaldo’nun bir diğer Bugatti modeline sahip olduğu iddiası teyit edildi. Buna göre ünlü futbolcu bu kez Centodieci modeli için sıraya girmiş bulunuyor. Ronaldo’nun verdiği bu satın alma kararı kesinlikle çok isabetli, nedenini açıklayacağız.

La Voiture Noire de yabana atılır gibi değil

Bunu dedik diye sakın olan La Voiture Noire modelinin hatalı bir seçim olduğunu düşündüğümüz yanılgısına kapılmayın. Evet, tek bir arabaya 18.7 milyon dolar vermek az bir para değil.

Ancak Ronaldo’nun sahibi olduğu üst düzey performanslı La Voiture Noire modeli Chiron’un touring ayarındaki versiyonu olarak nitelendirilebilir. Üstelik Bugatti’nin çok nadir bulunan, 1930’lu yılların yapımı Type 57 SC Atlantic’in vintage görünümüne sahip olması bir diğer avantajı. Ancak garaja henüz yeni dahil olan Centodieci kesinlikle bambaşka bir şey.

1,600 beygir güce sahip

Sadece 10 adet üretildiği belirtilen ve tam 9 milyon dolarlık fiyat etiketiyle dudak uçuklatan Bugatti Centodieci’de Chiron’un W16 motoru kullanılmış. Üstelik La Voiture Noire’in gücü 1,500 beygir iken Centodieci’nin 8 litrelik dört turboşarjlı motoru 1,600 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise 2.4 saniye kadar sürüyor. Çıkabileceği en yüksek hız da elektronik olarak 380 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version