Toyota‘nın lüks modelleriyle bilinen alt markası Lexus, lüks ve ihtişamlı bir SUV modeli bakınan potansiyel alıcı kitlesi için yeni ve sınırlı sayıda üretilecek aracını tanıttı. 2019 LX Inspiration Series modeli resmî çıkışını önümüzdeki yıl ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarında gerçekleştirecek olsa da Lexus şimdiden aracın görsellerini ve paket seçeneklerini kamuoyuyla paylaştı.

Araçla ilgili dağıtımı yapılan basın bülteninde Lexus, yeni modelde kullanılan kaliteli materyallerin ve yüksek performansın alıcılara karar verme aşamasında fazla vakit harcatmayacağını belirtti. Modelden toplamda 500 adet üretileceği bilgisini de not düşmüş olalım.

Bol miktarda siyah kullanılmış

Lüks, ihtişam ve görkemden bahsedip “siyah” rengi atlamak elbette olmazdı. Lexus da LX Inspiration Series modelinde bunu yapmış. 21 inç büyüklüğündeki çelik jantlardan başlayıp öz ızgaradaki kromaja kadar birçok alanda siyah renk tercihi göze çarpıyor. Keza farlar, sis lambaları ve pencerelerde de siyah film kullanılmış.

Arabanın arkasına geçtiğimizde de durum bundan pek farklı sayılmaz. Bagaj kapağı, arka stop lambaları ve plakalığa siyahın çeşitli tonları hakim.

Zengin iklimlendirme seçeneklerine sahip

Tüm LX Inspiration modelleri hem ısıtmalı hem de soğutmalı ön ve arka koltuğa sahip şekilde üretiliyor. Climate Concierge adı verilen yeni nesil teknoloji otomatik olarak araç içindeki dört ayrı bölgenin sıcaklığını takip ederek fanların üfleme ayarını düzenliyor. Bu ayar koltuklardan ve direksiyondan da değiştirilebiliyor.

Sürekli dört çeker olan araç 5.7L V8 motora ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip. Fiyatı ise 100 bin 420 dolar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version