Kia’nın en büyük SUV modeli, dördüncü nesil Sorento geçtiğimiz Salı günü tanıttı. Genelde yapılanın aksine bu kez lansman tamamen sanal ortamda gerçekleştirildi. Malum, COVID-19 virüs salgını nedeniyle alınan önlemler bunu gerektiriyordu.

Artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğüne sahip şanslı izleyiciler arabayı birebir görmüş kadar oldular. Yeni modelin tüm detaylarını gözlemleme imkânı sunan Kia’nın yenilikçi bir tanıtım ve reklam hamlesi yaptığını söyleyebilmek mümkün.

Sosyal medyadan lansman yapıldı

Öte yandan Kia’nın Facebook ve YouTube’dan gerçekleştirilen canlı yayının hemen ardından sipariş kabul etmeye başladığını da belirtelim. Üçüncü nesil Sorento’nun 2014’te tanıtılmasının ardından 6 yıl geçti. Yeni kasa Sorento artık “kaplan burnu” denilen özel bir ızgara ve ön tampon tasarımına ev sahipliği yapıyor. LED ön farlarla bütünleşen bu tasarım, avlanmaya hazırlanan bir kaplanı temsil ediyor.

Orta’dan büyük’e

Dördüncü nesil Sorento’nun üreticisi Kia tarafından “büyük” SUV kategorisinde değerlendirilmeye başlanması ise bir diğer kaydadeğer gelişme. Halbuki bu zamana kadar Sorento hep “orta” büyüklükte bir SUV olarak kayıtlara geçiyordu.

Yeni modelde tamamen yeni bir platform kullanıldığı için arabanın teker aralığı 35 mm kadar genişlemiş. Arka koltukların bacak aralığı uzatılmış ve faydalı yük taşıma kapasitesi arttırılmış.

Her ne kadar ülkemizde aktif olarak kullanılmıyor olsa da Sorento, Kia’nın yeni geliştirdiği Kia Pay özelliğinin kullanılabileceği ilk model olacak. Bu teknoloji sayesinde arabadan aşağı inmeden benzinliklerde yakıt alınabilecek ve otopark ödemeleri gerçekleştirilebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version