Otonom, yani sürücüsüz seyahat yeteneğine sahip arabalar son dönemde teknoloji dünyasının önde gelen konu başlıkları arasında yer alıyor. Öyle ki sadece araba üreticilerinin değil, geleneksel teknoloji markalarının dahi bu alanda AR-GE faaliyetleri gerçekleştirdiklerine şahitlik ediyoruz. Bu firmalar arasında ABD’li Apple ve Google‘ın yanı sıra Baidu gibi Çin menşeli kuruluşlar da yer alıyor.

Bugün Güney Kore’den elde ettiğimiz bir haber ise teknoloji devi Samsung‘un da oyuna dahil olduğuna işaret ediyor.

Tesla ile işbirliğine mi gidildi?

The Korea Herald gazetesinde yayınlanan ve ismi gizli kaynaklara dayandırılan bir haberde Samsung’un otonom arabalar için işlemci geliştiriyor olduğu, hatta bu teknoloji için Tesla ile işbirliğine gidildiği iddiasına yer verildi.

Haberin devamında Samsung’un sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerine ihtisas sahibi yazılım mühendislerini “agresif bir şekilde” işe almaya başladığı, ilerleyen dönemde otonom araçlarla ilgili Samsung bünyesinde özel bir departman kurulabileceği belirtildi.

Samsung iddiaları reddetti!

Ancak konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan Samsung, haberde yer alan Tesla ile işbirliği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını, otonom araçlar veya otomobil parçalarıyla ilgili herhangi bir iş birimi kurulmayacağını duyurdu.

Evet, görünüş itibariyle Samsung bu tür iddiaları sürekli reddediyor. Ancak Güney Koreli teknoloji devinin en büyük rakiplerinden LG gibi kuruluşların otonom araç sektörünü yavaştan keşfetmeye başlamış oluşu, ilerleyen dönemde Samsung’un da bu alana dahil olmasını sonuç verebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version