Çin’de yaşayan bir iş adamı, yeni BMW’sini satın alırken 11 bin dolarlık peşinat ödemesinin tamamını biriktirdiği bozuk paralarla yaptı. Bayideki çalışanlar saatlerini karton kolilerin içinde getirilen bozuk paraları saymaya ayırdı. 11 bin dolarlık bozuk paraların sayımı saatler sürdü.

İsmi açıklanmayan ve toptancılıkla uğraştığı öğrenilen bir müşteri, toplam 400 bin yuan (Yaklaşık 60 bin 500 dolar) değerindeki bir BMW modelini satın almak için 18 Aralık tarihinde BMW bayisine uğradı. Çin’in Fujian eyaletinin Putian şehrindeki BMW bayisine giden müşteri, yıllardan beri biriktirdiği bozuk paraları yanında götürerek aracın peşinat ödemesini bu yolla yaptı. Bayinin satış ve pazarlama yöneticisi Gu’nun yaptığı açıklamada şu sözler yer aldı:

Müşterimizin seneler boyu biriktirdiği bozuklukların her biri 5 mao (yaklaşık 10 kuruş) değerindeydi. Toplam değeri ise 11 bin dolar ediyordu.

O esnada bayide bulunan diğer satış elemanları yere diz çöküp bağdaş kurdu ve saatlerini bozuk para sayarak geçirdi. Sayım bittikten sonra ortada kalan 10 adet karton koli tekrar müşterinin evine ulaştırıldı.

Aşağıda BMW bayisindeki çalışanların harıl harıl bozuk para saymalarını izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/fDx4GilS88U

“Bozuk paraları saymak için insan gücü yerine para sayma makineleri kullanılsa daha verimli olmaz mıydı?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Biz de böyle düşünmüştük! Dahası, toptancılıkla uğraşan bir iş adamının 11 bin dolarlık bozuk para biriktirmesi de ilginç bir detay. Ödemeyi bu yolla yaparak çalışanları saatlerce yorması da işin bir diğer boyutu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version