Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden General Motors, bünyesinde barındırdığı lüks Cadillac markasının başındaki ismi kovduğunu açıkladı. Cadillac uzun yıllardır ABD genelinde Alman ve Japon lüks araç markalarıyla rekabet etmekte zorlanıyordu, haliyle bu karar pek de şaşırtıcı sayılmaz.

Buna göre düne kadar Cadillac’ın en tepesinde bulunan Johan de Nysschen‘in yerini Steve Carlisle alacak. Carlisle daha önce de GM’nin Kanada operasyonlarında yönetici pozisyonundaydı.

De Nysschen, Infiniti’den Cadillac’a geçmişti

Bilindiği üzere De Nysschen, Nissan’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren lüks Infiniti markasından Cadillac’a 2014’ün Ağustos ayında transfer edilmişti. Göreve geldiği günü takip eden birkaç ay sonra markanın genel merkezi Detroit’ten New York’a taşınmıştı. Ancak tüm bu çabalar, Cadillac çatısı altında gerçekleştirilen araç satışlarındaki kötü gidişatı durdurmaya yetmedi.

Dünya genelinde otomobil satışları artmış olsa da, General Motors’un en kârlı olduğu pazarların başında gelen ABD’de satışlar düşüş gösterdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 8 oranında azalan satışlar, Mart ayı içinde de yüzde 4.6 erime kaydetti. Tüm bu olumsuz etkenler De Nysschen’in sonunu hazırladı. 

Şirket değişim rüzgarlarından faydalanamadı

Son zamanlarda lüks oto pazarına genellikle yeni SUV modelleri dahil oluyor. Ancak Cadillac bir türlü bu rüzgardan faydalanmayı başaramadı ve pazarın ihtiyaç duyduğu SUV’ları geliştiremedi.

Her ne kadar Escalade ve XT5 modellerini üretmiş olsa da bu araçlar müşterilerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak kaldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version