ABD‘de yaşayan Volkswagen müşterileri halen daha MQB platformu üzerine inşa edilen yeni Passat modellerini satın alamıyorlar. Avrupa’da ve Türkiye’de D segmentinin lideri konumunda olan araç satış rakamlarını sürekli artırmaya devam ederken aynı şeyi ABD genelinde söyleyebilmek mümkün değil.

Üretime ara verildi

Son olarak ülke genelinde satışa çıkan Passat GT‘nin beklenen ilgiyi de görmemesinin ardından Alman otomotiv devi, Chattanooga şehrindeki fabrikada üretimin geçici bir süreliğine durdurma kararı aldı.

İşten çıkarmaya gidilmeyecek

Fabrika sözcüsünün Times Free Press gazetesine verdiği demeçte 26-29 Mart ve 2-5 Nisan tarihleri arasında fabrikada üretim bandının duracağı belirtildi. Hiçbir otomobilin üretilmeyeceği bu süre bandında çalışan kadrosuna eğitimler verilecek ve yedi koltuklu Atlas modeli için parçaların tedariği sağlanacak. İkinci hafta ise planlı bakım için fabrikada üretim gerçekleştirilmeyecek. Toplam 3 bin 450 işçinin çalıştığı fabrikada işten çıkarmaya da gidilmeyecek.

Bu yıl Şubat ayında Volkswagen, Chattanooga’daki fabrikasında 3 bin 36 adet Passat modelini üretim bandından indirdi. Ancak bu rakam geçen yılki sayının ancak yarısı ediyor. Fabrikada daha çok Atlas ve yeni çıkan Tiguan modeli üretiliyor.

2019’da yeniden tasarlanacak

ABD’li Passat modelinin 2019 yılında tamamen yeni baştan tasarlanması planlanıyor. Ayrıca bu modelde Volkswagen’in daha akıllı ve modüler MQB platformu da tercih edilecek. Şirketin benimsediği 2025+ Dönüşüm Planı kapsamında da 2025 yılına kadar 50 yeni otomobilin dünya çapında görücüye çıkarılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version