Alman otomobil markası Volkswagen, efsane haline gelen ikonik modellerinden Golf GTI’ın sekizinci nesil versiyonunu 2020 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkaracağını açıkladı. 5 ila 15 Mart tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuarda boy göstereceği belirtilen araçla ilgili VW’nin basın açıklamasında “Saf, zeki ve dijital çağın gereksinimlerine uygun yüksek teknolojili bir araba” ifadeleri kullanıldı.

Teknolojisiyle öne çıkıyor

Geçmişte piyasaya sürülen tüm GTI modellerinde olduğu gibi sekizinci nesil VW GTI da sadece ön tekerleklere güç aktaracak. Sahip olduğu üstün performanslı motoruyla asfalt ve pistin tozunu atmaya hazırlanan aracın içinde ise sürücüleri özel koltuklar ve sürüş yardımcısı sistemleri karşılayacak.

Öyle ki Golf GTI, diğer arabalarla Car2X teknolojisi aracılığıyla iletişim kurabilecek ilk kompakt spor arabalar arasındaki yerini alacak.

Başka ilklere de imza attı

Golf GTI’ın diğer özelliklerinden de bahsetmek gerekirse, Travel Assist adını taşıyan ve saatte 210 kilometre hıza kadar kullanılabilen yarı otonom sürüş teknolojisini anmadan olmaz. Öte yandan araba hem hayalet göstergelere, hem de dijital kontrol mekanizmasına sahip olacak. 32 renkli arkaplanıyla GTI Dijital Kokpit araçtaki yerini çok fonksiyonlu spor direksiyonla beraber almış durumda.

Şuan için elimizde GTI’a ait haberde de gördüğünüz tek bir fotoğraf mevcut. Turbo motoruyla beklentilerin çok daha üstüne çıkacağı belirtilen aracın elmas desenli ızgarası, farların arasında konumlanan LED çıta ile beraber hoş bir görünüm oluşturmuş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version