Butik spor otomobil üreticisi Shelby SuperCars veya bilinen adıysa SSC, seri üretime giren Tuatara modelini nihayet görücüye çıkardı. Toplamda sadece 100 adet üretileceği belirtilen model gücünü çift turbolu 5.9 litrelik V8 motorundan alıyor. E85 yakıtıyla 1,750 beygir, 91 oktan benzinle ise 1,350 beygir güce çıkabilen arabayı kontrol etmek gerçekten zor olmalı.

Üretilen bu yüksek gücü tekerleklere aktarmak için CIMA 7 ileri otomatik ve robotize şanzımanı kullanan araç sadece 100 ms içinde vites değiştirebiliyor. Ağırlığı ise o 1 ton 250 kilogram kadar. Aerodinamik değerleri optimize edilen ve rüzgarı en iyi şekilde yarması sağlanan Tuatara’nın kaportası tamamen karbon fiberden imal edilmiş.

Bu tür süper spor otomobillerin hemen hepsinde olduğu gibi Tuatara’da da SSC tek bir düğmeyle açılan martı kanatları kullanmış. Vahşi görünümüyle rakiplerinden geri kalır hiçbir yanı olmadığını ispatlayan aracın fiyatı ise henüz gizemini koruyor. Ancak 2013’te SSC her bir arabayı 1.3 milyon dolar ücretle satmayı planlıyordu. 7 yılın ardından fiyat politikasında bir değişiklik yaşanmış olabilir.

Üst düzey yol tutuşundan ziyade en yüksek hıza ulaşmayı hedef alarak modeli geliştiren SSC mühendislerine göre Tuatara saatte 480 kilometre hız yapabiliyor. Bu hıza ulaşabilmek için araçta ne tür bir lastiğin kullanıldığı merak konusu. Araçla ilgili daha detaylı bilgi için hemen aşağıda yer alan tanıtım filmini izleyebilmeniz mümkün.

SSC Tuatara’ya dair fiyat başta olmak üzere merak edilen her şeyin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version