Motor sporlarının zirvesi olarak kabul edilen Formula 1’de Scuderia Ferrari takımı ile 1930’lu yıllardan bu yana devam eden köklü bir iş birliğimiz bulunuyor. İşte Shell’in Motor Sporlarına Yönelik Çalışmaları…

Shell ile devam eden teknik ortaklığın, Ferrari takımının Formula 1’dek üstün başarısına büyük katkısı oluyor.

Shell’in Motor Sporlarına Yönelik Çalışmaları’na Bakış

BMW Motorsporları takımıyla da motor yağları konusunda kapsamlı bir iş birliğimiz mevcut. Shell-BMW iş birliği, dünyanın önde gelen binek otomobil yarışlarından “Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), “TUDOR United SportsCar Şampiyonası (USCC)” ve “Nürburgring-Nordschleife 24 Saat yarışları (Almanya)” da dahil olmak üzere Avusturya, Kanada, Almanya, Hollanda, Rusya ve ABD’deki yarışmaları kapsıyor.

BMW motor sporları takımı, Shell’in yüksek performanslı motor yağları Helix Ultra ve Pennzoil Platinum’u kullanıyor. Ayrıca, araç dayanıklılığının en zorlu koşullarda test edildiği yarışlardan biri olan Dünya Ralli Şmapiyonası (WRC) kapsamında da Hyundai ile iş birliği yapıyoruz.

2014 yılında Shell ve Hyundai Motorsport, FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda teknik ortaklık kurdu. Söz konusu ortaklığın kurulmasını takiben Rally Takımı daha ilk senesinde, sezon başında koyduğu mütevazı hedeflerin üzerine çıktı.

Ekip, Rally Deutchland’da (Almanya Rallisi) unutulmaz bir başarıya imza attı; yarışın birincisi ve ikincisi Hyundai-Shell Takımı’nın otomobilleri oldu. Ayrıca Meksika ve Polonya Ralli yarışlarında da dereceye girmeyi başardık.

Helix Ultra ve Pennzoil Platinum ürünlerimiz motor sporları projelerine çok uygun. Bu yüksek performanslı motor yağlarına inancımız tam ve yarış pistlerinde elde ettiğimiz başarılar, ürünlerimizin motor sporları takımlarına sağladığı katkının en önemli göstergeleri.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version