Çin‘in Wenling şehrinde yaşayan bir kadın, kiraladığı Ferrari 458 ile yoğun trafiğin olduğu caddede ıslak yolun azizliğine uğrayarak kaza yaptı. Daily Mail sitesine yüklenen videoda kadının Ferrari’ye ilk kez bindiği için ne kadar heyecanlı ve sevinçli olduğu görülüyor.

İlk kez Ferrari kullanacağını söyleyen kadın yola çıktıktan kısa süre sonra ıslak yolda aracın kontrolünü kaybedip karşı şeritten gelen arabaya çarpıyor. Kazada sıfır kondisyonundaki Ferrari 458 kullanılamaz hale gelirken en az 2 araçta da hasar meydana geldi.

Patinaj önleme sistemi devre dışı bırakılmış

Kazaya ilişkin Çinli kadının çektiği videoyu ve güvenlik kameralarından alınan görüntüleri hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=zALq2FopzaI

Videoyu izleyen bazı Reddit kullanıcıları, gösterge panelindeki ışıklara bakarak patinaj önleme sisteminin devre dışı kaldığını fark etmiş.

Malum, özellikle ıslak yoldayken patinaj önleme sisteminin devre dışı kalması kazaya davetiye çıkarmak anlamına geliyor. Özellikle 562 beygir gücünde, mid-engine şeklinde tasarlanan, arkadan itişli bir süper araba söz konusu olduğunda. Gerçekten de patinaj ve savrulma önleme sistemini geliştiren mühendisler özellikle bu tür havalarda işe yaramasını hedeflemiş olmalılar.

Yarış modunda mı kaldı?

Öte yandan bazı kullanıcılar da kazada kullanılamaz hale gelen 458’in yarış modunda kaldığı tahmininde bulundu. Süper arabanın tüm gücünü tekerleklere aktardığı bu modun sadece pistlerde açılması tavsiye ediliyor. Öyle ki bomboş otobanda kullanımı bile ehil olmayan ellerde tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version