Volkswagen, geleceğin elektrik enerjisinde olduğunu düşünen firmalardan biri. Otomobil devinin tanıttığı araçlarda da son dönemde bunu görüyoruz. Daha çok ID modelleri üzerine yönelen markanın bu alandaki yeri aracı ise Volkswagen ID. Life olacak. Sınıfının en ucuz modellerinden biri olacağı söylenen araç, ilk olarak konsept versiyonu ile tanıtıldı.

Bu hali çok sevilen serinin seri üretim versiyonunun da ne zaman sunulacağı konusunda bazı önemli bilgiler de verildi. Beklentileri daha da arttıran model için biz de detaylardan söz edelim.

Volkswagen ID. Life Tasarım Detayları ve Bilinen Özellikler

Araç kutu gibi minicik araçlardan biri. Sanki granit bir kasası varmış gibi desenlere sahip olan seri, ön kısımda dijital olarak marka logosunu barındırıyor. Bu kısımda göz şeklinde farların da olduğu araç, arka kısımda da aynı yapıyı sunuyor.

Arka bölümde de yine marka logosu ve göz şeklinde stop lambaları yer alıyor. Yine çift renkli tasarımla karşımıza çıkan Volkswagen ID. Life, iç kısımda ise görülmemiş bir tasarımla geliyor.

İç kısımda yarım bir direksiyon var. Direksiyon üzerinde yer alan ekranda dijital gösterge paneli kullanılmış. Kokpit kısmında en çok dikkat çeken özellik ise sinema modu. Ön kısımda dev bir sinema izleme alanı oluşturulabiliyor.

Bu alanda ister oyun konsolunu bağlayın oyun oynayın isterseniz de film izleyin. Tüm bunlar Volkswagen ID. Life farklı yapısı için sadece bazı örnekler.

Aracın teknik özellikleri kısmına gelince, teknik kısım için de bildiğimiz önemli şeyler var. Araç küçük bir araç ve MEB platformu üzerinden yükselmekte. Tamamen elektrikli olacak araçta şu an için kullanılan motor 234 beygir güç değerinde.

Motorun seri üretim versiyonda aynı kalıp kalmayacağı net değil. Şimdilik 400 km menzili olan bu modelin üretimi ise 2025 yılında yapılacak. Volkswagen ID. Life seri üretim versiyonunda değişiklikler neler olacak göreceğiz ama ortak nokta serinin ucuz bir araç olacağı yönünde.

20 bin Euro civarlarında bir satış fiyatının olması bekleniyor. Bu da son teknoloji elektrikli araçlar için gayet iyi bir fiyat değeri.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version