İngiliz butik ve lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin, çok az sayıda üretilecek olan V12 Speedster modelini resmen duyurdu. Üstü açık olacağı anlaşılan modelden dünya çapında sadece 88 tane üretilecek. Yaklaşık 690 beygir güç üreteceği belirtilen arabada iki koltuk bulunacak.

Şuana dek gizemini koruyan arabayla ilgili Aston Martin herhangi bir görsel paylaşmış değil. Muhtemelen V12 Speedster modelinin resmî lansmanının yapılacağı güne kadar beklemek zorunda kalacağız. Ancak eğer yeteri kadar paranız varsa Aston Martin’in halihazırda ön sipariş almaya başladığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Ne yazık ki fiyatın henüz kesinleşmediğini ise unutmayın.

“Q by Aston Martin” logosunu taşıyan araba, otomobil üreticisinin ustalarının mahir işçiliğini her detayında hissettirecek. Muhtemelen de bu sebeple aracın çok yüksek bir fiyata satılmasına şahitlik edeceğiz. Normal seri üretim arabaların aksine müşteriler modelin her şeyine istedikleri gibi karar verip özelleştirebilecek, bu sayede eşi benzeri olmayan bir araba sürebilecekler.

5.2 litrelik motor kullanılacak

690 beygir güç üreteceği belirtilen 5.2 litrelik V12 çift turbolu motora ZF marka 8 ileri otomatik şanzıman eşlik edecek. Speedster modeli sadece arkadan itişli olacak.

2021’in ilk çeyreğinde satışa sunulacağı belirtilen Aston Martin V12 Speedster, motoruyla olduğu kadar tasarım yönüyle de göz alıcı güzellikte. Modern ve geçmişe ait çizgilerin gayet ideal biçimde harmanlandığı araba Le Mans ve Nünburgring yarışlarında kullanılan efsane modelleri anımsatmıyor değil doğrusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version