Henüz yeni girdiğimiz 2018 yılının ardından geride bıraktığımız senenin muhasebesini yaparak satış rakamlarını kamuoyuyla paylaşan otomotiv üreticileri arasına Skoda da katıldı. Aslen Çekoslovakyalı olan Skoda, Alman Volkswagen grubuna satıldıktan sonra faaliyetlerine hız katarak 2017’de de bir çok yeni modelini piyasaya sürdü. Türkiye’de de Octavia ve Superb modelleriyle lüks segmente hitap eden modelleriyle başarıyı yakalayan şirket, 2017 yılında dünya çapında toplam 1,2 milyon adet araç satışı gerçekleştirdi.

Yüzde 6,6’lık artış söz konusu

2016 yılıyla kıyaslandığı zaman geçen seneki araç satışlarında yüzde 6,6’lık bir artışı yakalayan Skoda, bu başarısını büyük ölçüde Avrupa’da satışa sunduğu yeni SUV modellerine borçlu. Bilindiği üzere şirketin Kodiaq ve Karoq isimli SUV araçları Almanya, İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde çok sevildi. Skoda’dan bugün yapılan açıklamada satışların büyümesiyle yeni SUV araçların tanıtılması arasındaki korelasyona dikkat çekildi. Sahip olduğu zengin servis ağı, Volkswagen modellerini aratmayan yüksek donanımlı araçlar ve uygun fiyat politikası Skoda’nın bu denli büyümesine de katkı sağladı elbette.

En büyük pazar yine Çin oldu

Her ne kadar Avrupa’da çok tutuluyor olsa da Skoda’nın asıl en büyük pazarı Çin. Uzakdoğu Asya ülkesindeki pazar payını yüzde 2.5 oranında büyütmeyi başaran Skoda’nın yüksek satış rakamlarına ulaştığı ikinci ülke ise Almanya oldu. Büyüyen ekonominin sıfır araç satışlarını fırlattığı, Skoda’nın da ana vatanı olan Çek pazarı ise üçüncü sırada yer aldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version