Volkswagen Grubu bünyesindeki markalardan Skoda, henüz Türkiye’de satışı bulunmayan Scala isimli yeni hatchback modelinin filo satışını gerçekleştirdi bile. Ülkemizin önde gelen ilaç firmalarından Abdi İbrahim’e yapılan bu satış, ülkemizin ve marka tarihinin en büyük filo satışı olma özelliğine sahip. Bugüne kadar hiçbir otomobil firması, buna Skoda da dahil, bu büyüklükte bir satışa imza atamamıştı.

Scala ve Superb olmak üzere iki Skoda modelinden toplamda 2 bin 717 adet araba satın alan Abdi İbrahim şirketi, bu araçları ilaç mümessileri gibi sahada gezmek zorunda olan personele tahsis edecek. Ancak şaşırtıcı bir şekilde satın alınan 2 bin 364 tane Scala modellerinin en boş paketleri seçilmemiş. Bu arabalarda 1.6 TDI motor ve DSG otomatik şanzımanlı paket tercih edilmiş.

115 beygir güç kapasitesine sahip bu araç akıllı telefonlarla bağlantı kurma özelliği sayesinde saha ekiplerinin işini kolaylaştıracak. Çelik jant ve metalik renk gibi ekstra donanımlara da ev sahipliği yapan Skoda Scala’nın neredeyse en dolu paketlerinden birinin satın alınması, Abdi İbrahim’in personeline verdiği değeri de gösteriyor aslında.

Bu araba ilaç şirketinin sadece Scala ile yetinmediğini daha önce de belirtmiştik. Satın alınan 353 adet Skoda Superb modeli ise daha çok üst düzey yöneticiler tarafından kullanılacak. Bu arabada da şirket boş paket tercih etmek yerine 120 beygir güç çıkışına sahip 1.6 TDI motor ve DSG şanzımanlı Prestige donanımından yana seçim yapmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version