Soğuk havayı kimsenin sevdiğini söyleyemeyiz, değil mi? Sıcaklığın eksi derecelere düşmesiyle birlikte dışarıda yürümek ve yataktan dışarı adım atmak hepten işkence haline gelir. Aslına bakılırsa insanların içine düştüğü bu durum arabalar için de aynen geçerli. Çoğu araba yola çıkmadan önce sürücüler tarafından uzunca bir süre ısıtılır, ardından yavaş yavaş gaza basılır.

Peki ya arabanız kontağı defalarca çevirip marşa basmanıza rağmen hiç çalışmıyorsa?

Branislav SS isimli YouTube kanalında yayınlanan aşağıdaki video, Antalya plakalı bir Ford Transit nakliye kamyonetinin soğuk havaya karşı inanılmaz derecede tehlikeli bir şekilde ısıtılmasını gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=qlW7s9_-7go

Afyonkarahisar‘ın Sandıklı ilçesinde çekildiği anlaşılan videoda kamyonetin sahibi bulduğu karton kolileri yakarak aracın altına, motor hizasına itiyor. Kesinlikle çok tehlikeli olan bu yöntem işe yarıyor mu? Pekala evet. Fakat riskli olduğu ve olası bir yağ sızıntı halinde telafisi imkansız hasarlara yol açacağı su geçirmez bir gerçek.

Zaten videonun devamında aracın ön çamurluğunun altındaki ızgaranın da tutuştuğunu görebilirsiniz. Sürücü eliyle vurarak ateşi söndürüyor.

Türkiye’de satılan Transit’lerde motor ısıtıcısı yok

Aslına bakılırsa soğuk iklimli ülkelerde satılan çoğu arabada motor bloğu ısıtıcısı parçası bulunuyor. Ev tipi prize takılabilen fişi sayesinde motorun etrafındaki bloğu elektrik yardımıyla ısıtarak buzun çözülmesini ve aracın marş almasını sağlayan bu parça, Rusya kadar soğuk olmadığından mıdır bilinmez, Türkiye’de satılan Transit’lerde bulunmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version