Finansal açıdan çok kötü bir dönem geçirdiğini açıklayan Jaguar Land Rover, önümüzdeki 14 ay içerisinde 1 milyar dolar değerinde yatırım toplayabilmek için arayışa koyuldu. Şirketin mali tablolarını düzeltebilmek için aradığı nakit enjeksiyonu, hayli maliyetli olan yeni nesil elektrikli otomobil modellerini geliştirmekte de kullanılacak.

Öte yandan Automotive News‘in haberine göre otomobil üreticisi, müşterilerin araç alımını kolaylaştırmak için finansal bir yan kuruluşu da hayata geçirebilir.

Jaguar Land Rover‘in mali işler sorumlusu Ben Birgbauer, telefonla basın mensuplarına verdiği demeçte “Pazarın şartları genel olarak çok az kâr bırakıyor ve bonolarımız hedeflediğimiz rakamların altında işlem görüyor. Bu da son finansal performansımızı yansıtan bir gelişme” sözlerini kullandı.

Toplam iş gücünün yüzde 10’unu işten çıkardı

Geçen hafta şirketten yapılan basın açıklamasında firma zararının 4.38 milyar dolar olduğu duyurulmuştu.

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak bilinen Çin’deki satışları yüzde 35 oranında düşen otomobil üreticisi daha fazla zarar etmemek için dünya çapındaki mevcut iş gücünün yüzde 10’unu işten çıkarma kararı almıştı, ki bu da yaklaşık 4 bin 500 kişiye tekabül ediyordu.

Brexit olayı da darbe vurdu

İngiltere menşeli olduğu için ülkede yapılan Brexit referandumu da Jaguar’ın işlerini sarpa sokan bir diğer faktör.

Finansal pazarlara erişimin kısıtlanacağına dair risklerin yanı sıra Çin’deki mevcut bayi ağının çok az bir kısmının Pekin ve Şangay gibi büyük şehirlerde konumlanmış olması, İngiliz spor otomobil üreticisinin başını ağrıtıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version