Volkswagen Passat, yavaş yavaş ikon araçlar arasındaki yerini almaya başlayacak. Sadece Türkiye açısından düşünülecek olursa, çok uzun bir geçmişe sahip olan serinin satışları gayet iyi gidiyor.

Fakat markanın dünya geneli satış rakamlarından sonra bazı yeni kararlar aldığı iddiası gündemde. Daha önce bu serinin 2023 itibariyle ABD genelinde üretiminin duracağı ve ABD’de SUV modellerine yönelme olacağını belirtmiştik. Gelen son iddia ise bu durumun sadece ABD için geçerli olmayacağını gösterdi.

Avrupa’da da Volkswagen Passat Üretimi Durabilir

Automotive News Europe tarafından paylaşılan habere göre aracın Avrupa üretimi de duracak. Böylece seriye son verilmesi durumu ortaya çıkacak.

Aslında markanın yakın zamanda Avrupa için bir yatırım kararı açıkladığını biliyoruz. Alınan kararda Slovakya’daki fabrikanın üretim kapasitesini arttırmaya yönelik olarak bir çalışma yapılacağı ve Passat üretiminin de buraya aktarılacağı söylenmişti.

Bunun yanında Skoda Superb üretiminin de yine Passat ile beraber Bratislava’daki tesis üzerinden üretimi yapılacağı ve üretimin buraya aktarılacağı bilgisi paylaşılmıştı.

İki serinin aynı fabrikada üretileceği düşünülürken, Skoda Superb satışlarının daha iyi gitmesi nedeniyle Passat üretimlerinin bir süre sonra durdurulacağı ortaya atıldı. Şu an Superb için sürekli yükselen bir satış grafiği varken Passat satış grafiklerinin bir türlü istenen seviyeye gelmediği iddia ediliyor.

Zaten ABD versiyon için de üretimin durması kararının alınmasında satışların etkisi büyük oranda rol oynamıştı. Söylenene göre 2023 yılında hem ABD sürümü hem de Avrupa sürümü için üretim sonuna gelecek.

Marka Avrupa pazarında da tıpkı ABD pazarında olduğu gibi daha çok SUV modellerine odaklanacak. Farklı bir versiyonla Volkswagen Passat modelini görmeye devam edip etmeyeceğimiz belli değil.

Güçlü kaynaklardan elde edildiği söylense de henüz iddia düzeyinde kalan konu için resmi açıklama yapılmasını bekliyoruz. Konunun netleşmesi için bu gerekli gibi gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version