Alman lüks otomobil markası Audi, 2020 model S6 ile sportif bir sedan modeli arayışında olanlara cazip bir teklif sunuyor. Gerek beygir gücü, gerekse hırçın dış görünümü ile akıl çelen S6’nın en büyük rakipleri, biri BMW’nin M etiketini taşıyan araçları. Mercedes AMG modelleri de bu listede rakipler arasında sıralanabilir elbette.

Bir önceki versiyona kıyasla ızgara hacmi büyüyen S6’nın jantları da büyütülmüş. Standart olarak 20 inç jant kullanılıyor ama opsiyonel olarak 21 inçlik versiyonu tercih edebilmek mümkün. 2020 S6 Premium Plus’ın ABD için satış fiyatı 73 bin 900 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Quattro sürekli dört çekiş sistemi ise arabada standart. Her zamanki gibi gücü 40/60 şeklinde dağıtan S6 ihtiyaç duyduğu anda gücün yüzde 80’e kadar olan kısmını sadece arka tekerleklere de aktarabiliyor. Sport paketini satın alan müşteriler direksiyonu çevirdikleri anda arka tekerleği de döndürebiliyorlar.

Standart Audi A6 ile daha güçlü RS6’nın arasında konumlanan 2020 S6, aslında adını andığımız bu iki modelden de esintiler taşıyor. Birçok farklı paket seçeneğine ev sahipliği yapması beklenen S6’nın hava süspansiyonu, beygir gücü ve torku, deri döşeme koltukları gibi tüm detaylar Audi’nin en son teknolojisiyle üretilmiş.

BMW ve Mercedes gibi rakiplerine güçlü bir alternatif olarak pazarda konumlanması planlanan araç, eski modelde kullanılan V8’in yerine 2.9 litrelik TFSI V6 biturbo benzinli güç ünitesine ev sahipliği yapıyor. 0’dan 100 km/s hıza 4.4 saniyede çıkmasını sağlayan motorun toplam gücü ise 444 beygir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version