Butik spor otomobil markası SSC Kuzey Amerika yaptığı resmî açıklamada seri üretimden inecek ilk Tuatara modelinin bu yılın üçüncü çeyreğinde görücüye çıkacağı bilgisini paylaştı. Bugüne dek zaman zaman hakkında söylenti ve sızıntı kaynaklı haberleri duyduğumuz süper arabanın nihayet çıkacak olması sevindirici bir gelişme.

Her şeyiyle ABD’de üretiliyor

SSC yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında 2018 yılında düzenlenen Pebble Beach etkinliğinden bu yana arabanın test edildiğini, çeşitli parçalar için gerekli doğrulamaların yapıldığı bilgisini paylaştı. Öte yandan araç ilk kez yine Pebble’da 2011 yılında tanıtılmıştı.

Süper arabanın motoru, şasisi ve gövdesi başta olmak üzere tüm parçaları şirketin ABD’nin Washington eyaletine bağlı Richland şehrinde üretildiği de biliniyor.

Şirket basın açıklamasının devamında “Üretilecek ilk Tuatara modelinin satışa hazır hale gelmesi için neredeyse her şey tamamlandı. 2019’un üçüncü çeyreğinde ilk alıcılara teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu tarihten itibaren ek teslimatlara da başlanacak” denildi.

Bayağı bir gecikmeli çıkış yapacak

Aslına bakılırsa SSC’yi daha önceden duyanlar bu son açıklamlara biraz daha ihtiyatlı yaklaşmak isteyebilir, çünkü şirket bundan 6 yıl kadar teslimatların 2013’ün sonu veya 2014’ün başında başlayacağını duyurmuştu. Görünen o ki SSC için işler bayağı bir ters gitmiş.

5.9 litrelik V8 motora ve 1,750 beygir güce sahip olması beklenen arabanın çıkabileceği en yüksek hız ve 0-100 km/s değerleri gibi detaylı teknik özellikleri henüz kamuoyuyla paylaşılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version