Subaru’nun yeni SUV modeli Ascent, daha çok sahip olduğu üstün güvenlik önlemleriyle bilinen bir araç. 2018 yılının başında fiyatı açıklanan ve ABD’de üretilip satılan model, şimdilerde Subaru’nun başını biraz ağrıtıyor. Bunun sebebi 293 adet 2019 model Ascent SUV’un B sütununda nokta kaynaklarının yapılmamış olması.

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘nin (NHTSA) açıklamasına göre bu kaynaklar kapıları tutuyor ve yoklukları kesinlikle ciddi bir güvenlik açığı.

Tamiratı mümkün değil

Subaru’nun bugüne dek üretmiş olduğu Ascent araçlarının yüzde 1’inden daha azını etkileyen bu sorun, kaynak robotlarının kötü yazılımının bir sonucu. İşin kötü tarafı şu ki, etkilenen araçlara sonradan kaynak noktası açabilmek mümkün değil. Hal böyle olunca Subaru istemeyerek de olsa etkilenen tüm Ascent’leri geri çağırarak sıfır kilometre, yeni Ascent’lerle değiştirmek zorunda kaldı.

Çok da pahalıya mal olmayacak

Ancak sanılanın aksine bu, Subaru için çok da maliyetli bir süreç değil. Çünkü 293 adet üretilen hatalı Ascent‘lerin sadece 9 adedi yeni sahibine teslim edilmiş. Geriye kalan diğer tüm araçlar ya taşınma durumunda, ya da yetkili satış noktalarında potansiyel alıcılara satılmak üzere bekliyor.

Öte yandan Subaru mühendislerinin bu sorunu rutin bir kontrol işlemi sonrasında fark ettiği açıklandı. An itibariyle bu sorundan kaynaklı herhangi bir yaralanma veya kaza raporlanmış değil. Sorundan etkilenen Subaru Ascent SUV’ların ise 13-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında üretildiği belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version