Yeni Zelanda‘da yaşayan Adonis lakaplı bir modifiye ve Volkswagen tutkunu, hayalindeki performans canavarı Beetle modelini meydana getirmek için tam 10 yılını vermiş.

Daha önceden de bir Beetle’a sahip olan Adonis’in araçtan daha yüksek performans almak istemesi, tahmin ettiğinden çok daha uzun sürecek meşakkatli ve bir o kadar da eğlenceli yolculuğun başlangıcı olmuş aslında.

Çeşitli modifiye uzmanlarından aldığı tavsiyeler doğrultusunda işe başlayan Adonis’in yüksek performansı kaldırabilecek bir Super Beetle‘ı meydana getirmek için kolları sıvamasında sonra ortaya çıkan eser gerçekten de “Buna değer” dedirtiyor doğrusu.

Subaru boxer motoru kullanılmış

Bu muhteşem arabayı oluşturmak için Adonis, güç ünitesi için Subaru boxer motorunu tercih etmiş. Üstelik bu herhangi bir Subaru motoru da değil, Impreza veya eski kasa Legacy’lerde kullanılan EJ20 motoru.

Özel yapım 1,000 cc enjektörler, egzoz düzeneği, BMW ön disk frenleri gibi birçok araçtan toplanan parçalarla Super Beetle’ın yüksek performansa ayak uydurması sağlanmış. Yine özel yapım coil-overlara ön ve arka süspansiyonlarda rastlayabilmek de mümkün.

Drift ve drag için ideal kıvama gelmiş

Beetle’ın içine baktığımızda ise karşımıza drift yaparken kullanılan tipte el freni, yarış koltuğu, roll cage ve intercooler için arka kelebek camından dışarı verilen hava kanalları çıkıyor. Sanılanın aksine bunlar sadece görüntü için değil, tam fonksiyoneller.

Aşağıdaki videodan Adonis’le yapılan Super Beetle röportajını izleyebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version