Geçtiğimiz haftanın başlarında Japon otomobil üreticisi Subaru, yeni 2020 Legacy modelini Şikago Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkardı. Baştan aşağıya kabuk değiştiren yeni jenerasyon modelde üreticinin ikonik sedanı yepyeni bir görünüme kavuştuğu gibi, gelişmiş ve üstün teknolojik donanım paketlerine de ev sahipliği yapmaya başladı.

Bu esnada bazı Subaru hayranları firmanın diğer önde gelen modellerinden Outback’ın yenilenmiş versiyonunu merak etmeye başladığı da biliniyor. Nitekim bugün Subaru cephesinden elde ettiğimiz bilgiler, crossover wagon modelinin tıpkı Legacy ile benzer çizgileri taşıyacağına işaret ediyor.

Ancak Outback modelinin yakın tarihte çıkış yapmasını beklememek gerek, çünkü aracın resmî olarak pazara sunulması yıl sonuna doğru ancak gerçekleşecek.

Legacy modeliyle aynı DNA’yı paylaşacak

Car and Driver sitesine demeç veren Subaru sözcüsü, wagon segmentindeki Outback’in Legacy modeliyle aynı DNA’yı paylaşacağını açıkladı. Bu da yeni sedan modelinde kullanılan baz platformun birebir Outback’te de karşımıza çıkacağı anlamına geliyor.

Aşina olmayanlar için Subaru Legacy modelinin bir görselini hemen aşağıya iliştiriyoruz.

Yeni güç üniteleriyle geliyor

Subaru Global Platformu’na geçiş yapılması, yeni Outback’te tıpkı Legacy’deki gibi sürüş ve yol tutuşu tarafında ciddi iyileştirmelerin yapılacağına işaret ediyor. Tabii aynı motor seçenekleri de cabası.

2.5 litrelik dört silindirli 182 beygirlik motorun yanı sıra 2.4 litrelik turboşarjlı dört silindirli 260 beygirlik güç ünitesi seçenekleri alıcılar tarafından tercih edilebilecek. Tüm modellerde sürekli dört çeker ve CVT otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version