Renault sahipliğindeki Dacia markasının logosunu taşıyan ilk elektrikli otomobil modelinin 2021 ila 2022 yılları arasında pazarda yerini alacağı haberi bir hafta kadar önce gündeme gelmişti. Ucuza satılması hedeflenen bu elektrikli araçla ilgili şimdilerde yeni bilgilere ulaşmış bulunuyoruz. Buna göre Romanya menşeli markaya ait ilk elektrikli model, 3 Mart tarihinde düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek.
Tabii Dacia bunu yaparken Renault grubunun Zoe gibi modellerle şimdiye dek elektrikli arabalar üzerine edindiği bilgi birikimi ve tecrübeden de yararlanmış olacak. Malum, Renault hiç yoksa 10 senedir elektrikli modeller geliştirmeye devam eden köklü bir kuruluş.
Mii ve Citigo iV’e alternatif olacak
Şuan için aracın tasarımı ve teknik özelliklerine dair herhangi bir bilgi sahibi değiliz. Dacia’dan yeni elektrikli modelle ilgili merak duygusunu tahrik edici bir paylaşım da yapılmadı henüz. Ancak Dacia ve Renault’un güçlerini birleştirerek en kolay erişilebilir, ucuza mal edilebilir elektrikli model üzerine çalıştığı kesin. Tam dolu bataryayla kaç kilometre mesafe kat edebileceği ise en çok merak edilen soruların başında geliyor.
İsmi gizemini korumaya devam eden aracın pazardaki alternatifleri arasında Volkswagen e-up!, SEAT Mii Electric ve Skoda Citigoe iV bulunacak. Yeni modelin Renault Twizy’den daha ucuza satın alınabilmesine ise pek ihtimal verilmiyor açıkçası.
Avrupa’da 15 yaşına bastı
Bu arada temelleri 1966 yılında atılan ve sonradan Renault bünyesine geçen Dacia, Avrupa kıtası genelindeki 15. yılını kutluyor.
