Geçtiğimiz yıl Eylül ayında kraliyetin yayınladığı yeni bir kararnamede, Suudi Arabistan’da yaşayan kadın vatandaşların artık araç kullanma hakkına sahip oldukları belirtilmişti. Çok geç kalınmış olsa da kadınların nihayet şoför koltuğuna oturmaya başlamaları, tüm dünyada olduğu gibi otomobil üreticileri tarafından da olumlu karşılandı.

Kadınlara ehliyet dağıtımına başlanmasının ardından harekete geçen Nissan ise, ülkede kadın sürücü sayısını artırmak için çalışmalarına başladı. Japon otomotiv devinin sponsorluğunda düzenlenen sürüş derslerine ilk kez direksiyon başına geçecek olan bir grup kadın kabul edildi. #SheDrives (#KadınSürüyor) adı verilen yeni bir reklam kampanyası da hazırlayan Nissan, bu yolla kadınları otomobil sürmeye teşvik ediyor.

Aşağıda yer alan reklam videosu, Nissan’ın Suudi Arabistan’da düzenlediği sürüş derslerini ve kadınların artık ehliyet alma hakkına kavuşmasıyla ilgili görüşlerini barındırıyor.

Videoda konuşan kadın, kendi aile büyüklerinin dahi “Kadınlar araba mı sürermiş?” gibi tepkiler verdiğinden yakınıyor. Yaşanan bu ağır mahalle baskısına karşı mücadele edebilmeleri için kadınları cesaretlendiren Nissan, ilham verici kadın eğitmenler eşliğinde Suudi Arabistan’da yaşayan sürücü adaylarının kapalı alanda profesyonel eğitim almalarını sağlıyor.

Nissan Suudi Arabistan Birimi’nin CEO’su Bader El Hüseymi, “2018 yılı Suudi Arabistan’da yaşayan kadınlar için kritik bir dönüm noktası. Biz de hazırladığımız bu reklam filmiyle kadınları araç kullanmaya teşvik etmek istedik. Verdiğimiz mesaj ise çok basit: Zamanı geldiğinde araba kullanma kararını almak tamamen sizin elinizde” açıklamasını yaptı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version