Japon otomobil devi Honda, ABD’li müşterilerin SUV ve kamyonet modellerine daha fazla ilgi göstermesinin ardından Accord ve Civic sedan modellerinin üretimini yavaşlatma kararı aldı.

Şirketten yapılan son basın açıklamasında Ohio eyaletinin Marysville şehrindeki Honda fabrikasında ikinci üretim hattının geçici olarak askıya alınacağı belirtildi. Bunun için Ağustos ayına işaret eden Honda, bahsi geçen fabrikanın gelecekte elektrikli otomobil üretebilmesi için hazırlık yaptıklarının da haberini verdi.

Sedan yerine SUV daha çok seviliyor

Askıya alınan üretim hattında senede 55 bin adet otomobil üretimi gerçekleşiyordu. Bunların çoğu Honda’nın çok sevilen Accord ve Civic sedan modelleriydi. Şirketin yine Marysville fabrikasında ürettiği küçük SUV modeli CR-V‘nin de artık Indiana eyaletine bağlı Greensburg‘da üretileceği bilgisi tarafımıza ulaşmış durumda. Bunun karşılığında Honda, Greensburg fabrikasındaki Civic üretimini kademe kademe azaltacak.

Elektrikliye ağırlık verilecek

Marysville fabrikasında çarklar yavaşlamış olsa da Honda, fabrikanın üretim kapasitesini yeni nesil teknolojilere uyumlu olacak şekilde revize edecek. Elektrikli ve sürücüsüz otomobillerin de bu fabrikada üretilmesi, Honda’nın planları arasında yer alıyor.

İşin sevindirici tarafı, fabrikalarda çalışan kimsenin işten çıkmayacak oluşu. Fakat bunun yerine Honda bazı çalışanlarına gönüllü olarak erken emekliliğe ayrılma teklifi sunacak. Teklifi kabul eden çalışanlar birikmiş tüm tazminatlarını alıp işten ayrılabilecekler.

Yeni alınan üretimi yavaşlatma kararı, Honda’nın Ohio’daki motor ve şanzıman üretim tesislerini de olumsuz olarak etkileyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version