ABD’nin ve dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden General Motors, orta büyüklükteki SUV modellerinin yanı sıra iki tane de yeni lüks sedan aracını seri üretime hazırlamak için Michigan eyaletindeki fabrikasında 1,200 işçiye daha istihdam sağlama kararı aldı.

Cuma günü GM’den yapılan açıklamaya göre şirketin Lansing Delta Township fabrikasında süregelen vardiya düzeninde değişikliğe gidilecek. Eklenecek olan üçüncü vardiya sayesinde 800 işçi daha Chevrolet Traverse ve Buick Enclave isimli SUV modellerinin üretiminde ter dökecek.

Bir diğer fabrika olan Lansing Grand River tesislerinde ise ikinci vardiya hayata geçirilecek. İşe yeni kabul edilecek olan 400 işçi ise iki yeni Cadillac sedan modelinin, CT4 ve CT5’in üretim hattında çalışacak.

İşten çıkarılan çalışanlar öncelikli

Adaletli davranmak için General Motors, daha önceden kapattığı fabrikalarda çalışan işçilere yeni açılan bu pozisyonlara adam alırken öncelik tanıyacak. GM sözcüsü Dan Flores’in açıklamasına göre şirket halen daha kaç kişilik insan gücüne ihtiyaç duyulacağını net olarak hesap edememiş durumda.

Yeni oluşturulan vardiya düzenlerinde çalışacak olan işçilerin Nisan ile Haziran ayları arasında İnsan Kaynakları’na davet edilerek işe başlaması planlanıyor.

İstihdama ciddi katkı sağlıyor

GM’nin Lansing Delta Township fabrikasında halihazırda 2,500 tane maaşlı ve mavi yakalı işçi çalışıyor. Grand River tesislerinde ise bu sayı 1,400 kadar.

Geçtiğimiz yıl ABD genelinde 147 bin adet Traverse SUV modeli satan GM, 2018’e kıyasla satış rakamlarında yüzde 0.4’lük bir artış yakaladı. Enclave’in satışları ise yüzde 3 artarak 51 bine kadar çıktı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version