Suzuki’nin minik ve sevimli tasarımıyla tercih sebebi haline gelen Jimny isimli SUV modeli, sanılanın aksine zorlu arazi şartlarında boyundan büyük işler başarabiliyor. 2019 Tokyo Auto Salon otomobil fuarında ise Jimny’nin kamyonet formundaki konsept modeli katılımcıların beğenisine sunulmuştu. Alınan geri dönüşler ise çoğunlukla olumlu yöndeydi.

Fakat ilginç bir şekilde bu konsept unutuldu ve an itibariyle seri üretime uyarlanacağına dair herhangi bir işaret yok.

Hal böyle olunca Jimny’i kamyonete dönüştürmek isteyenler kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldılar. Bu ihtiyaca cevap ise İngiltere’den geldi. Shropshire Quads isimli şirket sıradan Jimny SUV modellerinin şasisini arka koltuk kısmından itibaren keserek metal bir kasa ekliyor ve kamyonete dönüştürebiliyor. Ortaya çıkan sonuç ise gerçekten çok güzel.

Aslına bakılırsa Shropshire Quads yıllardan beri Jimny’leri kamyonete dönüştürüyormuş. Genelde ikinci el ve eski kasa Jimny’leri dönüştüren firma talebin artması üzerine şimdilerde yeni nesil 4×4 Jimny’leri de hizmet kapsamına almış bulunuyor.

Haberin içinde fotoğrafları görülen mavi renkli Jimny, firmanın dönüştürdüğü ilk yeni kasa araç olma özelliğine sahip. Farmer’s Weekly’de yer alan habere göre Shropshire Quads ilk olarak Avusturya Suzuki tarafından üretilen, orijinal dönüşüm kitini İngiltere’ye sipariş ediyor. Daha sonra orijinal model arka koltuklardan itibaren kesiliyor ve yerine kit montajı yapılıyor.

Bu dönüşüm işlemi ise genelde arazide çalışmak zorunda kalan çiftçiler veya farklı olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version