Suzuki’nin bugüne dek üretimini gerçekleştirdiği en şık modellerden biri Jimny SUV modeliydi. Son dönemde yenilenen ve hafif makyajlanan bu minik SUV sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok farklı ülkesinde çok sevildi. Satış grafiklerinde yaşanan düşüşten ötürü ABD’de satıştan çekilen Jimny şimdilerde yeni tasarımıyla SUV tutkunlarının kalbini çalmaya çalışacak. Bunda başarılı olup olamayacağını ise zaman gösterecek.

Stok modelle pek bir farkı yok

Evet, halihazırda stok Jimny modeli çeşitli pazarlarda tutulmuş durumda. Ancak ciddi manada modifiye edilen Black Bison isimli Jimny modeli, aracı gerçekten bir üst seviyeye taşıyor.

Adeta küçültülmüş, Mercedes G-Wagen‘in minyatür modeli gibi duran Jimny Black Bison‘un ülkemizde satışa sunulmayacak olması gerçekten büyük talihsizlik.

Göz alıcı güzellikteki dış görünümünün haricinde Jimny’nin kaputunun altında yer alan herşey aynı. Hayli küçük olan 1.5 litrelik 99 beygir güç üretebilen motor da buna dahil.

Satış rakamları yeniden artabilir

Bu noktada Suzuki’nin Jimny Black Bison‘da 130 beygirlik turbo motor kullanmıyor oluşu ciddi bir talihsizlik. Black bison’un makul bir fiyat etiketiyle satışa sunulması Suzuki markasının ABD’ye yeniden iddialı bir giriş yapmasını sağlayabilirdi.

Wald isimli modifikasyon firması tarafından hazırlanan Black Bison, 2019 Osaka Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıktı. LED ışık barlarının yanı sıra yenilenen ön kaput, şık tasarımlı tamponlar, yeni jant ve tekerlekler de stok Jimny modeline nazaran göze çarpan yenilikler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version