Suzuki, XBEE adını verdiği yeni SUV modelinin satışına Japonya’da başladı. Geçtiğimiz Ekim ayında Tokyo Motor Fuarı’nda görücüye çıkan bu kompakt crossover modeli birçok hayat tarzına hitap edecek şekilde tasarlanmış. Öyle ki şehir içi keyifli bir sürüş yapabileceğiniz XBEE ile zorlu doğa şartlarında güvenli bir şekilde seyahat edebilmeniz de mümkün kılınmış. Bir wagon arabadan alabileceğiniz geniş iç hacmi SUV sürüş performansıyla birleşince ortaya XBEE gibi bir model çıkıyor.

3,760 cm genişlik ve 1,670 cm genişliğe sahip olan XBEE’de Heartect isimli hafif ve yeni nesil bir platform tercih edilmiş. Hem iki, hem de dört çeker olabilen aracın tüm versiyonlarında K10C isimli 1.0 litrelik direkt enjeksiyonlu ve üç silindirli turbo motor yer alıyor. Ayrıca XBEE’nin hibrid olduğunu da belirtmek gerekir. Üretilen güç ise yola altı silindirli otomatik şanzımanla aktarılıyor.

Kar ve spor modları mevcut

Aracı dört çekere aldığınız zaman kar veya spor modlarından birini seçebilmeniz de mümkün. Yokuş kalkış desteğinden tutun, ıslak yollarda emniyeti kartıran grip kontrol teknolojisine kadar her şey düşünülmüş. Güvenlik kitinde ise 360 derecelik 3D görüş açısı ve Suzuki Güvenlik Desteği yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde ani frenlerde disklerin kilitlenmesi önleniyor.

Farklı renk seçenekleri ve paketlerle müşterilerin beğenisine sunulan XBEE’nin Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz net değil. Umarız bu sevimli araç kısa sürede ülkemizde de satışa çıkar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version