Automotive News‘te yer alan bir habere göre Toyota, yeni nesil Tundra ve Tacoma modellerinde yeni geliştireceği bir kamyonet platformunu ortak olarak kullanacak.

Toyota’ya yakın isimsiz bazı kaynaklara dayandırılan habere göre yeni platformun adı F1 olacak ve uluslararası ölçekte üretilecek bu kamyonet modellerinde kullanılacak.

TNGA platformunun bir üst versiyonu

Her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa da hem Tundra, hem de Tacoma modelleri yurtdışında gayet iyi satış rakamlarına sahip. Özellikle ABD, araçların en çok sevildiği pazarların başında geliyor.

Bu araçlardan Tundra dev cüsseli, Tacoma ise orta büyüklükte bir kamyonet. Hal böyle olunca Toyota TNGA platformunun aksine her iki modelde de kullanılabilecek, ölçeklenebilir bir platform geliştirmek durumunda kalmış.

Texas’taki fabrikada üretilecek

Toyota, Tundra ve Tacoma modellerini Texas eyaletine bağlı San Antonio’daki fabrikasında üretecek. Öte yandan bazı Tacoma modellerinin Meksika’da üretileceği bilgisi de tarafımıza ulaşmış durumda.

Japon otomobil devinin aynı ortak platformu modellerinde kullanıyor olması, kamyonetlerin Texas’ta üretilme sürecini hızlandırmakla kalmayıp daha kolay hale getirecek. Şuan için platformun teknik özellikleri hakkında bir bilgimiz yok, ancak Sequoia isimli SUV modelinin de aynı platform üzerine inşa edilmesi söz konusu olabilir.

En az 1 senesi daha var

Bahsi geçen yeni nesil F1 kamyonet platformunun 2020 yılı içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Elektrikli güç ünitesini de desteklemesi planlanan platform, farklı boyutlardaki kamyonetlerde kullanılabilecek kadar esnek olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version