7 koltuklu Tesla Model Y serisi için en yetkili isim olan Elon Musk tarafından bir açıklama geldi. Twitter platformunu kullanarak duyuru yapan Tesla CEO’su Elon Musk, 7 koltuklu model için Kasım ayında üretime geçileceğini söyledi.

Aslında yeni model için 2 sıra değil de 3 sıra koltuk kullanılan bir versiyonun geleceği sürpriz değildi. Elon Musk bunu daha önce de söylemiş ve crosssover için özel bir çalışma içerisinde olduklarını söylemişti.

Fakat bilinmeyen şey, 7 koltuklu olan modelin ne zaman geleceği ve son sıra koltukların araca nasıl ekleneceği olmuştu. İşte bu konuda da bilgiler ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir: Yeni Opel Corsa için Harika Bir Kampanya Duyuruldu

7 Koltuklu Tesla Model Y Tasarımı Değişecek mi?

Otomobilin tasarımı gereği arka kısma doğru bir daralma ve eğim var. Tüm Tesla modellerinde bu şekilde bir yapı var. Bu yapının son sıra koltuklara izin vermeyeceği düşünülüyor ve haliyle tasarımın da değişeceği düşünülüyordu.

Ama elde edilen bilgilere göre böyle olmayacak. Yani aracın tasarımı değişmeyecek. Sadece arka kısma iki sıra koltuk eklemek adına bagaj zemininde bir düşürme yapılacağı söyleniyor. Tabii ki bunlar kesin bilgiler değil.

Daha önce Model X ve Model S serisinde ek sıra koltuk kullanılmıştı fakat bunun için koltuklar ters yerleştirilmişti. Sızıntılara göre 7 koltuklu Tesla Model Y böyle olmayacak. Koltuklar düz yöne bakacak hatta bunun için sızmış olan bir fotoğraf bile var.

İşte bagaj seviyesinin düşürülmesinin de bu noktada işe yarayacağı düşünülüyor. Bu konuda net bilgiyi Kasım ayında alacağız. Zaten üretime Kasım ayında girileceği için tasarım konusunda net bilgilerin de bu ay içerisinde ortaya çıkması bekleniyor.

7 koltuklu Tesla Model Y serisini tercih eden kullanıcıların ek bir ödeme yapması gerektiğini de hatırlatalım. Bu model için ek 3 bin dolar ödenecek ve ilk teslimatlar Aralık ayında yapılacak. Bakalım 7 koltuk başarılı bir şekilde sunulabilecek mi? Çünkü kapasite kadar konfor da önemli. Diz mesafesinin çok düşük olması, ek 2 koltuğun bir anlam ifade etmemesi demek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version