Bentley’in çok sevilen SUV modeli Bentayga’nın Rus modifiye ustaları tarafından paletli bir tanka dönüştürüldüğü haberini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık, hatırlayanlar mutlaka olacaktır.

Şimdilerdeyse Bengala Automotive Design SL isimli İspanyol bir tasarım stüdyosu, bu lüks aracın adeta bir canavara dönüştürdükleri versiyonunu dünya çapında 15 adetle sınırlı olacak şekilde satışa sunacaklarını duyurdu. Bahsi geçen tasarım stüdyosu daha önce tamamladığı Ferrari F12 ve özel yapım Rolls Royce projeleriyle biliniyor.

Bentley Bentayga Bengala adı verilen bu çok nadir ve özel araba, İngiliz SUV’un lüks doğasını korumayı başarmış. En zorlu off road şartlarına dahi ayak uyduracak şekilde modifiye edilen arabanın ön yüzü baştan aşağıya değişmiş. Özel tamponu ve LED şerit çizgileriyle hırçın bir görünüm kazanan arabanın en üst kısmında da bir LED aydınlatma şeridi konumlandırılmış.

Lüks SUV modeli Dillinger marka dövülmüş alüminyum jantların üzerine oturuyor. Arka tampon tarafında da beklendiği üzere aracın arazide kullanıma uygun hale gelmesi için çeşitli modifikasyonlar gerçekleştirilmiş.

Bentayga Bengala’yı geliştiren stüdyo tüm bu süreçte İspanyol bir off road ralli şampiyonu ve ekibiyle de ortaklaşa hareket etmiş. Sonuç olarak vahşi görünümlü ve muhteşem performanslı, lüks bir SUV meydana gelmiş.

Her biri müşterilerin istek ve zevkleri doğrultusunda tasarlanacak olan Bentley Bentayga Bengala’dan sadece 15 adet üretilecek. Şuan için kesin bir fiyat bilgisi ise tarafımıza ulaşmış değil ne yazık ki.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version