Geçtiğimiz hafta ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Eaton Rapids şehrinde kurulu bulunan Meridian Magnezyum Ürünleri isimli tedarikçi firmanın fabrikasında çıkan yangın şiddetli patlamaya yol açmıştı.

Sitemizde de yer verdiğimiz bu gelişme, Meridian’dan hafif şase malzemeleri tedarik eden Ford’un F-150 kamyonet modelinin üretimine ara vermesine sebep olmuştu.

Birçok firma yangıdan dolaylı olarak etkilendi

Fabrikası küle dönen Meridian ise Ford’un yanı sıra General Motors, Fiat Chrysler, BMW ve Mercedes-Benz‘e de parça tedarik etmesiyle biliniyor.

Listede adı geçen ilk iki otomobil üreticisi de Ford’un yaptığı gibi araç üretimini geçici süreliğine durdurmak zorunda kaldı.

General Motors şalterleri kapattı!

Buna göre General Motors, Chevrolet Express ve GMC Savana modellerinin üretildiği Missouri’deki Wentzville fabrikasında şalterleri kapattı. Şirket sözcüsünden The Drive‘a yapılan açıklamada Chevrolet Colorado ve GMC Canyon üretiminin kesintisiz devam edeceği bilgisi paylaşılmıştı.

Sözcü, “GM geçici olarak van model üretimini askıya almak zorunda kaldı. Bu kararı ardında yatan sebep ise 2 Mayıs tarihinde Meridian Magnezyum fabrikasında çıkan yangın. Mümkün olan en kısa sürede üretime kaldığı yerden devam etmek için çalışıyoruz” dedi.

Fiat Chrysler cephesinde de durum aynı

Kanada’nın Ontario şehrindeki Fiat Chrysler Windsor fabrikasında da durum bundan farklı değil. Chrysler Pacifica isimli minivan modelinin üretildiği fabrikada üretim aksadı, ancak magnezyumdan imal edilen yedek parça kullanımı çok sık olmadığı için tamamen askıya alınmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version