Japon otomotiv devi Nissan, “savaşçı” olarak nitelendirdiği modelleri arasına dış görünümüyle tankı andıran ve karlı zemin şartlarına meydan okuyan yeni aracını dahil etti. Altima-te AWD ismi verilen bu yeni model, Kanada’nın Montreal şehrinde başlayacak olan otomobil fuarlarının en dikkat çeken arabalarından birisi olmaya aday.

Aracın göze çarpan en önemli özelliklerinin başında yukarıya doğru kıvrılan devasa büyüklükteki çamurlukları. Öyle ki bu çamurluklar, tekerlek yerine kullanılan paletlerin değmemesi için tam 7 inç büyüklüğüne ulaşmış.

Sedan Altima modeli üzerine geliştirildi

Dış görünümünden de anlaşılacağı üzere bahsi geçen model, 2019 Altima AWD (Sürekli dört çeker) sedan modelinin modifiye edilmiş bir versiyonu. Konuya ilişkin Nissan’dan yapılan açıklamada AWD seçeneğinin Kanada’da satılan 2019 Altima’larda standart olarak sunulduğu hatırlatıldı. ABD’de satışa sunulacak olan araç, bu senenin ilk sürekli dört çeker sedan modeli olma ünvanını elde edecek.

Daha önce de bir diğer Japon üretici olan Subaru, sürekli dört çeker özelliğine sahip Impreza ve Legacy isimli sedan modellirin Kuzey Amerika bölgesinde satışa sunmuştu. Nissan’ın yeni tanıttığı Altima-te AWD, 2016’da Montreal’de tanıtılan Rogue Warrior modeliyle aynı tekerlekleri paylaşıyor.

Normalden daha geniş ve büyük

48 inç uzunluk, 30 inç yükseklik ve 15 inç de genişlik değerlerini taşıyan paletleriyle Altima-te AWD, normal Altima modelinden 14 inç daha geniş hale gelmiş. Dominator isimli lastik üreticisinin markasını taşıyan paletlerle zorlu kış şartlarından neredeyse hiç etkilenmemek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version