Tesla CEO’su Elon Musk’ın bolca reklamını yaptığı, firmanın ürettiği modellerin arkasında durduğunun en önemli göstergesi olan “7 gün boyunca koşulsuz iade” politikası sessiz sedasız değiştirildi. Önceden Tesla’dan araba satın alan herhangi birisi 7 gün boyunca hiçbir soruya cevap vermek zorunda kalmadan geri iade imkânından faydalanabiliyordu. Bunun tek sınırı aracın 1600 kilometreyi geçmemiş olmasıydı, o kadar.

7 gün ve kilometre sınırı şartları karşılandığında araç sahibi ödediği paranın tamamını geri iade alabiliyordu. Diğer hiçbir otomobil markasında duymadığımız bu muhteşem iade politikası şimdilerde kaldırıldı ne yazık ki.

Konuya ilişkin Tesla’nın sitesinde yer alan resmî açıklama şu şekildeydi:

Tesla tarafından üretilen bir arabaya sahip olmak piyasada bulabileceğiniz en gelişmiş, en yüksek performanslı ve güvenli modellerden birini kullandığınız anlamına gelir. Yeni arabanızı satın aldıktan sonra muhteşem hissedeceğinizden eminiz. Bu yüzden yeni Tesla modelinin keyfini çıkarıp tecrübe ederken size zaman tanıyoruz. İade şartlarına uygun olduğu müddetçe eğer arabanızdan memnun kalmadıysanız 7 takvim günü içerisinde bize geri iade edebilirsiniz.

Kimseye duyurulmadan iptal edildi

Çok sevilen bu iade politikasının yer aldığı sayfa Tesla’nın sitesinden sessiz sedasız kaldırıldı. İlgili sayfayı ziyaret eden müşteriler artık 7 gün koşulsuz iade politikası yerine genel bir destek bölümüne yönlendiriliyorlar.

Bundan böyle satın aldığı Tesla’dan memnun olmayan müşteriler, eskisi gibi iade imkânından faydalanmak yerine ABD’li elektrikli otomobil üreticisinin servis departmanına yönlendirilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version