ABD menşeli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ihracatını gerçekleştirdiği modellerini sadece ABD’de üretmeyi sürdürüyor. Büyüme ve başka ülkelerde de üretim hattı kurma planlarını Çin’de hayata geçireceği tahmin edilen şirket, şimdilerde beklendiği üzere Uzakdoğu Asya bölgesinde yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin Tesla’dan yapılan açıklamada firmanın yerel Şangay yönetimiyle ön anlaşmaya vardığı ve fabrika kurmak için düğmeye bastığı bilgisi paylaşıldı.

Çinli müşteriler için araba üretilecek

Basın mensuplarına bir e-posta ile açıklama gönderen Tesla sözcüsü, gerekli izinler alındıktan sonra Tesla fabrikasının kurulumunun gerçekleştirileceğini belirtti. Bahsi geçen fabrika sayesinde Tesla senede 500 bin adet elektrikli otomobil üretecek ve üç yıl içinde Çinli müşterilere teslimatını sağlayacak.

Model 3’ün üretimi halen daha sıkıntıda

Bilindiği üzere Tesla, sık sık Model 3’ün üretim hattında yaşanan sorunlarla otomobil bloglarına haber olmayı sürdürüyor. Kaliforniya eyaletindeki fabrika artan Model 3 talebini karşılamakta yetersiz kaldığı için Tesla’nın Çin’deki bu yeni fabrikayı hayata geçirmesi hayati derecede önem taşıyor. Ancak bu sayede Model 3‘ün hedeflenen üretim adedi yakalanabilir.

Tesla bir ilke imza atacak

Bu arada eğer işler yolunda giderse ve Tesla Çin’de kurmayı planladığı fabrikayı hayata geçirebilirse, ülkede fabrika açan ilk yabancı otomobil üreticisi de olacak. Öte yandan bu fabrikanın Tesla’nın Çin’deki potansiyel müşterileriyle arasında bir köprü işlevini görmesi de kuvvetle muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version