Tesla’nın yeni zırhlı kamyoneti Cybetruck modeli için aşırı talep patlaması yaşandı. Fütüristik tasarıma sahip olan Cybertruck ön siparişlerinin yoğun talep görmesi Elon Musk’ın yüzünü güldürdü. Musk, aracın tanıtımından sonra 200 bin ön sipariş aldıklarını duyurdu. Zırhlı aracın tanıtımı esnasında aracın camına demir bilye fırlatmış ve aracın camları kırılmıştı. Elon Musk, daha önceki denemelerinde kırılmayan camların neden kırıldığına anlam veremediğini söylemişti. Tanıtımındaki bu aksaklığa bağlı olarak görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Tesla Cybertruck ile alay konusu haline gelmiş ve şirketin hisselerinde düşüş yaşanmıştı.

Bilim kurgu filmi olan Blade Runner’dan esinlenilerek dizayn edilip üretilen Cybertruk’un menzili 804 kilometreyi buluyor. 6 kişilik araç bin 587 kilo yük taşıma kapasitesine sahip.

Tesla’nın yeni elektrikli aracı Cybertruck’un 2021 yılı sonunda satışa çıkarılması bekleniyor.

Ancak Türkiye şartlarına göre fiyatı oldukça fazla olacak olan Cybertruck’u sayılı insanlar alabilecek gibi duruyor. Belirlenen ön satış fiyatlarına göre en alt modelinin fiyatı 39 bin dolar yani yaklaşık olarak 220 bin liraya satılacak. Buna bağlı olarak Türkiye’de elektrikli araç kullanımı ve şarj ünitelerinin eksikliği gibi sorunları göz önünde bulunduracak olursak Tesla’nın bu aracını yollarda sıkca görebilmek biraz zor olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version