ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla, Cybertruck modeline rakip olarak R1T modelini geliştiren elektrikli kamyonet girişimi Rivian’ı mahkemeye verdi. Aralarında Amazon ve Ford’un da bulunduğu dev şirketlerden yatırım alan ve desteklenen Rivian, Tesla tarafından yasalara aykırı şekilde çalışanlara yaklaşmak ve onlardan şirkete ait gizli bilgileri getirmelerini istemekle suçlanıyor.

Aslına bakılırsa bu biraz ironik bir dava. Çünkü otomobil şirketleri arasında iş gücü transferi sıklıkla görülen bir şey ve Tesla da yola ilk çıktığında içten yanmalı motorlu araba üreten markalardan birçok üst düzey ismi bünyesine geçirmişti. Fakat Rivian’a yöneltilen suçlama, transfer edilen kişilerin Tesla’ya ait gizli şirket sırlarını da beraberlerinde getirmelerinin istendiği yönünde. Tabii Rivian bu iddiaları kabul etmiyor.

Öte yandan Rivian halen daha ilk modelini üretmeyi başarabilmiş değil. R1T kamyonet ve R1S 7 kişilik SUV modellerinin üretimine hazırlanan marka bir diğer taraftan da Amazon’un insansız kargo teslimat araçlarını geliştirme sürecini yönetiyor.

Rivian tam 178 tane eski Tesla çalışanını transfer etmiş

Elon Musk’un şirketinin mahkemeye verdiği bilgiye göre Rivian bu zamana dek tam 178 tane eski Tesla çalışanını bünyesine almış. Bunların 70 tanesi de direkt Tesla’dan Rivian’a geçmiş. Yine Tesla’nın açıklamasına göre Rivian bilinçli olarak yeni personellerden eski şirketleriyle ilgili gizli bilgi ve belgeleri getirmelerini istemiş, hatta bunun için onları cesaretlendirmiş.

Mahkeme halen daha devam ediyor. Bakalım sonucunda Rivian’a herhangi bir yaptırım uygulanacak mı?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version