Elektrikli otomobilleriyle yakından tanıdığımız Tesla, geçtiğimiz hafta önde gelen hemen her üreticinin açıkladığı fabrika kapatma ve işçileri izne çıkarma kararlarının aksine ABD’nin Nevada eyaletindeki Gigafactory isimli fabrikasında operasyonların rutin şekilde devam edeceğini duyurmuştu.

Ancak bugün geldiğimiz noktada şirket radikal bir karar alarak mevcut işgücünü yüzde 75’ten daha fazla bir oranda azaltacağını açıklamış bulunuyor. Bunun sebebi eyalet genelinde Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında market ve eczane gibi önemli işletmeler haricinde insanların bir arada bulunmak zorunda olduğu tesislerin kapatılması zorunluluğunun getirilmesi.

Panasonic de kepenk kapatmıştı

İsminden de anlaşılacağı üzere Gigafactory devasa bir fabrika. Birçok yerleşkeden oluşan bu tesiste Panasonic de kendine ayrı bir bölüm yaptırmış. Ancak geçtiğimiz hafta Panasonic faaliyetlerine son vermiş ve işçileri evine göndermişti.

Aslına bakılırsa Tesla önlem almakta çok da geç kalmış sayılmaz. Halihazırda gerekli olmayan operasyonlarını durduran elektrikli otomobil üreticisi, çalışanlarını mümkün mertebe evden çalışmaya yönlendiriyor. Her gün işe gelmek zorunda olan fabrika çalışanı sayısında ise önemli ölçüde azaltılmaya gidilmişti.

Sadece hayati bölümler açık kalacak

Tesla’nın niyeti önümüzdeki hafta itibariyle sadece hayati derecede önemli olan bölümlerini açık tutmak, kalanını kapatmak ve çalışanları izne çıkarmak. Böylelikle Koronavirüs salgınına karşı etkili bir önlem almayı planlayan şirket güvenlik, fabrika bakımı, sınırlı sayıda üretim ve BT desteğinden başka fabrikada çalışan herhangi bir departmanın kalmayacağını belirtti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version