13 Nisan tarihinden itibaren ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, tam maaşlı ve saatlik çalışan işçiler de dahil olmak üzere evden çalışamayan tüm personelinin maaşlarından yüzde 30’luk kesintiye gideceğini açıkladı.

Üst düzey personelin maaşından daha fazla para kesilecek

Çalışanlara gönderilen e-postayı görüntüleme fırsatı bulan The Verge editörleri sayesinde öğrendiğimiz bu habere göre yönetim kurulu başkanı ve altındaki seviyelerde çalışan üst düzey yöneticilerin maaşlarındaki kesinti yüzde 30’u bulacak. Genel müdür ve şeflerin maaşlarındaki kesinti ise yüzde 20 olarak belirlenmiş.

Bunun dışında geri kalan tüm çalışanların maaşlarında yüzde 10’luk bir kesinti yaşanacak. Koronavirüs salgını sonucu düşen otomobil satışları ve üretimi nedeniyle alınan bu önlem ilk etapta ABD’de çalışan personeli etkiliyor. Fakat Tesla’nın açıklaması Çin ve Almanya gibi başka ülkelerde çalışmakta olanların maaşlarında da gerekli kesintilerin yapılacağı yönünde.

Tesla 50 binden fazla kişiye iş veriyor

Şuan için Tesla için çalışan kaç saatlik işçinin ücretsiz izinde olduğu bilinmiyor, ancak rakamın çok yüksek olduğu tahmin ediliyor. Dünya çapında 50 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Tesla’nın ayakta kalabilmek için böyle bir acı reçete hazırlamış olması kuşkusuz düşündürücü.

Tıpkı Türkiye’de İŞKUR’un yaptığı gibi ABD’de de devlet çalışamayan insanlara maaş bağlama yoluna gitmiş durumda. Tesla Kuzey Amerika’nın İnsan Kaynakları Müdürü Valerie Capers Workman da çalışanlara gönderdiği e-posta da maaş yardımından nasıl faydalanabileceklerini anlattı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version