Ön sipariş verdikten sonra arabalarının teslim edilmesini bekleyen Model 3 müşterileri halen daha Tesla’nın aracı seri üretime almamasından dolayı tepkili. Son olarak bugün de Tesla‘nın geçtiğimiz Şubat ayında Model 3‘ün seri üretimini geçici bir süreliğine askıya aldığı ortaya çıktı. Tamamen elektrikten güç alan modelin seri üretim sürecindeki sorunların giderilmesi ve geliştirilmesi için üretime geçici de olsa ara verilmesi, Model 3 siparişi verenleri daha da kızdırdı. 

Bloomberg‘de yer alan habere göre Tesla, 20 ile 24 Şubat tarihleri arasında ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Fremont fabrikasında üretimi geçici bir süreliğine durdurdu. Bilindiği üzere bu fabrikada Model S sedan ve Model X SUV modelleri de üretiliyor.

Tamamen planlı bir bakım çalışması

Tesla sözcüsü, konuyla alakalı gazeteye verdiği demeçte “Fremont ve Gigafactory 1 fabrikalarında Model 3’ün seri üretim bandında planlı bir bakım çalışması gerçekleştirdik. Bu zaman diliminde otomasyon sistemini daha da kusursuz hale getirirken banttan inen otomobil sayısını arttırmayı hedefledik. Bu planlanmamış bir çalışma değildi, hatta bizim gibi büyük fabrikalarda bunun normal olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Müşteriler Tesla’ya çok kızgın

Merakla beklenen Model 3’ün üretiminin iki kez ertelenmesi ve Gigafactory tesislerinde çeşitli sorunların yaşanması, Tesla müşterilerinin öfkelenmesine yol açmış durumda. Şirketin son hedefi Mart ayının sonuna kadar haftada 2 bin 500 adet Model 3 üretmekti. Oysa Tesla’nın asıl hedefi 2018’in yarısına kadar haftada 5 bin Model 3 üretmek niyetindeydi.

Şirketin bugüne kadar yalnızca 9 bin 700 Model 3 ürettiği tahmin ediliyor. Bu da haftada 704 adet Model 3’ün üretildiği anlamına geliyor. Yani hedeflenenden bir hayli düşük. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version