Tesla’nın yeni aracı Model 3 için özel bir anahtarlığın geliştirileceği haberi bundan bir süre önce ABD Federal İletişim Kurulu’na Tesla tarafından yapılan başvuruyla ortaya çıkmıştı.

Şimdilerde bu anahtarlığın seri üretimi tamamlandı ve elektrikli otomobil üreticisinin web sitesi üzerinden 150 dolar ücret karşılığında satışa sunuldu. Parlak siyah rengi ve Tesla logosuyla dikkat çeken bu şık anahtarlığa olan talep o kadar fazlaydı ki kısa süre içinde tüm stoklar tükendi.

Beğenilmeyen bir özelliği var

Ancak Electrek’te yer alan habere göre alıcıların bu yeni anahtarlıkta beğenmedikleri bir şey var: Anahtarsız giriş özelliği ne yazık ki mevcut değil! Yani sürücüler, 150 dolar ödeyerek satın aldıkları anahtarlık ceplerindeyken araçlarına yaklaşarak kapı kilidini açamıyorlar. Haliyle bu can sıkıcı bir durum.

Bugüne dek Model 3 sahipleri akıllı telefonlarını ve Tesla anahtar kartlarını kullanarak araçlarının kilidini açıyorlardı. 2018 yılının başlarında bazı müşteriler tıpkı Model S ve X’te olduğu gibi 3 için de bir anahtarlık üretilmesini talep etti.

Bazı Android kullanıcılarının kapı kilidini açarken sorun yaşamaları, düşük enerjili Bluetooth bağlantısından güç alan Tesla anahtar kartlarının bazen çalışmaması gibi olumsuz geri dönüşler sonucunda Tesla bu yeni anahtarlığı üretmek zorunda kaldı.

Nasıl kullanılır?

Model 3’ün kilidini açmak için anahtarlığa bir kez, kilitlemek içinse iki kez dokunmak yeterli. Arka bagaj bölmesine iki kez dokunduğunuzda bagaj kapağı açılıyor. Aynı bölmeye uzun süre basılı tutunca ise şarj girişi açılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version