Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uluslararası arenada çıkışı merakla beklenen Model 3’ü bugüne dek sadece ABD’deki bir grup müşterisine teslim edebildi.

Sürekli olarak üretim hattındaki sorunlarla gündeme gelen model, Tesla’nın ilk çok pazarlı elektrikli aracı olma özelliğine de sahip. Yani Model 3‘ün satışı sadece ABD ve Avrupa bölgesiyle kısıtlı olmayacak, araç dünyanın birçok ülkesine pazarlanacak.

2019 yılına işaret edildi

Aslına bakılırsa Tesla cephesinden yapılan ilk açıklamalarda Model 3’ün 2018’in ikinci yarısından itibaren müşterilere teslim edileceği bilgisi verilmişti. Ancak şirketin CEO’su Elon Musk, direksiyonu sol tarafta konumlandırılan Model 3 versiyonlarının Asya ve Avrupa‘da önümüzdeki 2019 yılı içinde teslimata çıkacağını belirtti.

Önceden de seri üretim hattında yaşanan aksaklıklardan ötürü istenen miktarda üretilemeyen Model 3, Tesla’nın finansal açıdan kırmızı çizgiye yaklaşmasına da yol açmıştı. Teslimatlar için 2019 yılına işaret edilmesiyle Tesla bir kez daha kan kaybetmiş oldu.

İngiltere’deki müşteriler bir süre daha bekleyecek

Bu arada 2019 yılında teslim edilmesi planlanan Model 3’lerin hepsinde direksiyon solda olacak. Yani İngiltere gibi trafiğin soldan aktığı, direksiyonların sağda konumlandırıldığı ülkelerdeki potansiyel Model 3 müşterileri bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Musk, bu müşterilerin “muhtemelen” 2019 yılının ortalarına doğru teslim alabileceklerini açıkladı.

2017’nin sonuna doğru toplamda 5 bin adet Model 3 üretmenin planlarını yapan Tesla, bu hedefe ancak yeni yeni varmış durumda. Yani şirket planlanan takvimin bir hayli gerisinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version