Tesla‘nın çıkışı merakla beklenen Model 3 isimli aracı, tanıtımının yapıldığı günden bu yana çeşitli sıkıntılarla boğuşmaya devam ediyor.

Bir türlü istenilen miktarda seri üretimi gerçekleştirilemeyen araç, Tesla’nın iflas ettiğine dair iddiaların da ayyuka çıkmasına sebep olmuş durumda.

Haftada 2 bin 500 adet Model 3 üretiliyordu

Nisan ayının başlarında Model 3’ün 1 haftalık üretim adedi 2 bin rakamına ulaşmayı başarmıştı. Son haftalarda bu rakamı daha da yükselten Tesla, günlük 2 bin 500 adede bile ulaşmıştı.

Ancak bu hafta Model 3’ün üretim bandının 5 günlüğüne durdurulduğu haberi, uzun sürece önce sıraya girip aracının teslim edilmesini bekleyen kişileri hayal kırıklığına uğrattı. 

Daha önce de üretime ara verilmişti

Bahsi geçen üretim kesintisi, Şubat ayından bu yana ikinci kez meydana geliyor. Her ne kadar geçici olsa da ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Fremont şehrindeki fabrikalarda üretim bandının durdurulması, Tesla’nın zarar etmesine sebep oluyor. Bunun en büyük gerekçelerinden biri de şirketin insan gücü yerine otomasyon sistemine bel bağlıyor oluşu.

Nitekim Tesla’nın sözcüsü, yaptığı basın açıklamasında “Üretimin durdurulduğu bu dönemleri otomasyon sistemlerini geliştirmek ve dar boğaza yol açan sistematik sıkıntıları gidermek için kullanıyoruz. Bu yolla amacımız ürettiğimiz araba sayısını arttırmak” dedi.

İşçilere gün doğdu!

Bu haberi ilk kez gün yüzüne çıkaran BuzzFeed sitesi, işçilerin 5 günlük bu süre zarfında tatil yapacaklarını ve bunun için ödeme almayacaklarını da belirtti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version