Dünyanın en önemli elektrikli otomobil firmalarından biri olan Tesla, geçtiğimiz gün iddialı bir karara imza attı. Markanın en üst ismi konumunda olan Elon Musk, araç satışları için kabul ettiği ödeme yöntemlerinden birisini değiştirdi.

Markanın değiştirdiği ödeme yöntemi kripto para ile ödeme oldu. Neden böyle bir karar alındı? Bundan önceki durum neydi? Tüm bunları değerlendirelim.

Tesla, Bitcoin ile Satışları Neden Engelledi?

İşin aslı Elon Musk’ın geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamaya dayanıyor. Ünlü isim bir açıklama yapmış ve kripto paralara olan ilgisinden söz etmişti. Sonrasında da Bitcoin ile Tesla satışlarının başladığını duyurmuştu.

Tesla’nın Bitcoin ile satışa başlaması, kripto paraların bir anda yükselmesine neden olmuştu. Sonrasında birkaç firmadan da benzeri karar gelmiş ve değerler iyice artmıştı.

Fakat geçtiğimiz gün Elon Musk bu kararından geri döndüğünü açıkladı. Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan ünlü isim, Bitcoin ile Tesla alımlarını durdurduklarını belirtti.

Bu kararın neden alındığı ise kısa süre içerisinde merak konusu haline geldi. Neden böyle bir karar geldiği konusunda da bir açıklama yapıldı. Yapılan bu açıklama sonrasında Bitcoin madenciliğinin aşırı enerji tüketimine neden olduğu ve bu nedenle de çevreye zarar verdiği sebep gösterildi.

Madencilik çevreye zarar veriyor denildi ve Tesla’nın ödemeleri için artık Bitcoin geçmeyeceği resmi olarak açıklanmış oldu.

Bu süreçte sonra kripto paralarda da ciddi bir oranda değer kayıpları yaşandı. Yaşanan değer kayıpları nedeniyle, kripto para borsasında ciddi düşüşler yaşanırken, Tesla’nın bundan sonra nasıl bir adım atacağı ise bilinmiyor.

Yeni bir kripto para ile ödeme kabul edecek mi ya da bu süreç böyle mi gidecek göreceğiz. Şimdilik Elon Musk tarafından alınan kararlar bu şekilde. Yeni bir gelişme olacak olursa yine ekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version