Amerikan elektrikli otomobil devi Tesla’nın görenleri rahatsız eden yılan şeklindeki metal robot şarj aleti bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duruyordu. İlk kez 2014’ün sonlarına doğru tanıtımı yapılan ve halen daha prototip aşamasında olan bu şarj aletinin unutulmuş olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Tesla CEO’su Elon Musk 2015’in ortalarında bu prototipin çalışan versiyonunu tanıtmıştı aslında.

Yılan şeklindeki bu şarj aletiyle amaçlanan sürücülerin arabadan inmeden şarj aletini arabalarına bağlayabilmelerini sağlamak, günün sonunda ise zamandan tasarruf etmekti. İşin güzel tarafı Tesla sahipleri bu robotu satın alıp garajlarına da kurabileceklerdi. Yani sadece Supercharger şarj istasyonu ağında kullanımıyla yetinilmeyecekti.

Tesla yeni fikirleri zorlamaya devam ediyor

Elektrikli bir arabaya sahip olmanın en baş ağrıtıcı yanlarından birisi de bu: Aracı şarj etmeyi unutmamak. Her ne kadar benzin istasyonuna uğramaları gerekmiyor olsa da elektrikli otomobil kullanan herkes aracını şarj etmek zorunda. Tesla’nın robotik şarj aleti bu soruna akılcı bir çözüm vaat ediyordu.

Tabii bu teknoloji Tesla’nın keşfettiği ilk yenilikçi fikir değil. Kendi yüksek hızlı şarj ağı Supercharger’ı işleten Tesla, kısa süreliğine de olsa boş bataryaları dolularıyla değiştirme fikrini test etmişti. Ancak robotlar tarafından gerçekleştirilmesi planlanan bu değişim projesi kısa süre içinde sessiz sedasız sona erdirildi.

Bunda en büyük etken, ilk başta olumlu geri dönüşler alınmış olmasına rağmen projenin sürdürülebilir olmayışıydı elbette.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version