ABD’li teknoloji devi Apple’ın otonom sürüş yeteneğine sahip araçlar üzerine AR-GE faaliyetleri yürüttüğü artık bir sır değil. Her ne kadar şimdiye dek kamuoyunun karşısına bir prototip çıkarılmış olmasa da, Apple’ın bu alana yatırım yaptığı biliniyor.

Tesla’da baş mühendis olmuştu

Şimdilerdeyse sektör Apple’dan Tesla’ya geçen bir mühendisin yeniden Apple’a geçme kararı aldığına dair haberle çalkalanıyor. Bu haberlere konu olan kişi, Apple’ın Mac donanımlarını geliştiren biriminin başındaki isim Doug Field.

Tesla’nın baş mühendisliği kadrosuna transfer edilen Field şimdilerde Apple’ın genel merkezi olan Cupertino‘ya geri dönüş yapmış bulunuyor.

Project Titan üzerine çalışacak

Apple bu haberi Daring Fireball sitesinden John Gruber‘e doğruladı. Gruber’in haberine göre Apple’a dönen Field şimdilerde şirketin gizli yürütülen “Project Titan” isimli sürücüsüz otomobil programı üzerine çalışacak.

Field bir süre boyunca Tesla’nın araç üretim ve mühendislik bölümünde çalıştı. Ancak şirketin Model 3 üretiminde bir türlü hedeflenen üretim adedini yakalayamamasının ardından Tesla CEO’su Elon Musk ipleri eline aldı ve tüm sorumluluğu üstlendi. Şimdilerde Model 3’ün haftalık üretim adedi nihayet planlanan seviyeye çıkmış durumda.

Mayıs ayından itibaren kızağa çekilen Field, Haziran ayında şirketle ilişiğini tamamen kesti. Bugün geldiğimiz noktada da Apple’da çalışmaya devam edecek.

Apple’ın amacı ne?

Baş mühendis titrini taşıyan bir kişinin Apple’dan Tesla’ya, daha sonra ise tekrar Apple’a dönmesi akıllarda soru işareti oluşturmadı değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version